Газпром е осъществил доставката на първите 1 млрд. куб м

...
Газпром е осъществил доставката на първите 1 млрд. куб м
Коментари Харесай

Около 500 млн. куб м газ са стигнали до България през ”Турски поток”

Газпром е осъществил доставката на първите 1 милиарда куб м газ по ”Турски поток ”, оповестява ТАСС, базирайки се на публично известие от компанията.
Около 54% ​​от този размер е доставен за турския пазар, а останалите 46% - до турско-българската граница, се споделя в отчета на " Газпром ".

Търговските доставки по газопровода започнаха на 1 януари 2020 година

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган организираха на 8 януари гала по откриването на " Турски поток " в Истанбул.

Продължението на газопровода през територията на страната ни до границата със Сърбия е с приблизителна дължина 474 км. Очакванията на държавното управление са строителството да бъде приключено до края на месец юни.

Държавата към този момент подписа контракт за построяването на газопровода на стойност 1.102 милиарда евро със саудитския консорциум " Аркад " – ГРРБ. Разширението на съществуващата инфраструктура на " Булгартрансгаз " би трябвало да обезпечи частичните доставки на природен газ, контрактувани с съветската компания " Газпром ", която резервира съвсем целия потенциал на газопровода, както и с швейцарската МЕТ.

Според плановете на " Булгартрансгаз " след завършването на строителството приходите на държавния оператор ще се усилят няколко пъти. Приходът от транспорт на " Булгартрансгаз " се чака да доближи към 400 млн. лв. на годишна база.

В момента България транзитира газ за Гърция и Македония по съществуващата към този момент мрежа за транспорт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР