Газовото хранилище в Чирен ще бъде разширено, съобщи bTV. За

...
Газовото хранилище в Чирен ще бъде разширено, съобщи bTV. За
Коментари Харесай

Разширяват хранилището в Чирен с нови съоръжения за над половин милиард лева

Газовото вместилище в Чирен ще бъде разширено, заяви bTV. За задачата " Булгартрансгаз " откри три процедури за публични поръчки. В първата социална поръчка са включени дейностите по създаване и въвеждане в употреба на нови надземни уреди - компресорна станция с прилежащите софтуерни уреди за застраховане надеждна и непрекъсната работа в режим нагнетяване и рандеман на газ, както и нова газоизмервателна станция.

Втората поръчка е за " Разширение на потенциала на " ПГХ Чирен " - сондажен фонд " са включени дейностите по планиране, създаване и въвеждане в употреба на подземни уреди - 10 нови експлоатационни и три наблюдателни сондажа.

Третата поръчка е за " Газопровод свързващ ПГХ " Чирен " със съществуващата газопреносна мрежа на " Булгартрансгаз " ЕАД в региона на с. Бутан "
Прогнозната стойност на публичните поръчки е в размер на 517 милиона лв. без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 600 дни.

Финансирането на дейностите от обсега на поръчката ще се извърши със заемни средства и с безплатна финансова помощ по подписано грантово съглашение по стратегия Механизъм за свързване на Европа.

От 2013 година насам разширението на хранилището " Чирен " е със статут " план от общ интерес " и е част от всички описи на планове от общ интерес за Европейския съюз. Проектът има статут на предпочитан и в границите на Инициативата " Три морета ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР