Газовите оръжия ще бъдат вече със сертификат, без да имат

...
Газовите оръжия ще бъдат вече със сертификат, без да имат
Коментари Харесай

Нови правила за газовите оръжия предвижда Закона за оръжията и боеприпасите

Газовите оръжия ще бъдат към този момент със документ, без да имат право да бъдат преработвани. Това плануват признати промени в Закона за оръжията и боеприпасите.


Данните за закупените газови револвери ще бъдат подавани към този момент и от търговците, освен от купувачите, дефинира Народното събрание. Така ще се усили контролът. Въвежда се възбрана придобиване, предпазване, носене и приложимост на автоматизирани огнестрелни оръжия, модифицирани в полуавтоматични, както и използването на пълнители с огромен потенциал. Ограничението не се отнася за фабрично създаденото полуавтоматично оръжие, както и към този момент записаното, модифицирано от автоматизирано.

За присъединяване във възстановки на исторически събития и за спортни цели с оръжия ще се уведомява началникът на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи, на чиято територия се организира мероприятието. Той ще издава и позволение за придобиване на димящ барут и капсули.

Запазва се настоящият режим за ловните оръжия. Промените влизат в действие след обявяване в " Държавен вестник " с дребни изключения, свързани с административни процедури, които ще са в действие от 1 юли 2019 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР