Газовата връзка с Гърция се изгражда от 2 години и

...
Газовата връзка с Гърция се изгражда от 2 години и
Коментари Харесай

ГЕРБ вини кабинетите на Радев за забавянето на газовата връзка с Гърция

Газовата връзка с Гърция се построява от 2 години и забавянето на построяването ѝ е дело на служебното държавно управление на Румен Радев ". Това съобщи Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС и някогашен министър на външните работи в ефира на БНР.

Той изясни, че процедурите са тежки, тъй като става дума за координиране сред двете страни. По думите му градежът на " Балкански поток " е приключен бързо, тъй като е единствено на българска територия и разрешенията са издавани бързо от страната, без това да зависи от координиране с друга страна.

" Дали ще мине през територията на Гърция, или на България, този газопровод щеше да бъде издигнат. Гърция също е натовска страна.... Бранили сме глобите против Русия, с цел да има механизъм за възпиране на нейните планове, подкрепяли сме всички проекти на НАТО за приспособено предно наличие ", разяснява той.

Според Митов промяната на управлението на " Булгаргаз " е връщане на медиаторите в енергетиката, " което е причина за кражба ".

Заместник-председателят на ГЕРБ изрече мнение, че президентът Румен Радев е почнал да се дистанцира от държавното управление на Кирил Петков. Той предвижда, че този кабинет няма да се задържи дълго на власт.

Митов изрече мнение, че държавното управление на България е доста закъсняло с реакцията си на напрежението по оста Русия-Украйна:

" В един избран миг ескалация може да се чака. Руската федерация върви към умишлена ескалация, другояче нямаше да насочва претенции към НАТО, които са неизпълними, и нямаше да струпва войски по границата си с Украйна ".

Прогнозата на някогашния министър на външните работи е, че до края на Олимпиадата в Пекин няма да има ескалация на напрежението, тъй като " Путин няма да желае да помрачи празника на Китайската комунистическа партия ".

Според него най-вероятно Русия ще предприеме местен спор с Украйна, с цел да обезпечи сухопътна връзка до Крим, " с цел да се приключи онази анексия, която Путин стартира през 2014 година ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР