Газопроводът „Северен поток 2“ през 2020 г. може да доведе

...
Газопроводът „Северен поток 2“ през 2020 г. може да доведе
Коментари Харесай

„Северен поток 2“ може да доведе до поевтиняване на газа за ЕС с 13 % през 2020 г.


Газопроводът „ Северен поток 2 “ през 2020 година може да докара до поевтиняване на газа с 13 %, се споделя в писмо на изпълнителния шеф на оператора на плана – компанията Nord Stream 2 AG – Матиас Варниг до ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, оповестено от Politico, както и от други издания.

“Тръбопроводът след стартирането в употреба ще увеличи значително газотранспортните мощности в Европа. Очакваме, че намаляването на цените на едро на газа в Европейски Съюз ще е до 13 % през 2020 година с помощта на спомагателният газ, който ще постъпва на европейския пазар с помощта на „ Северен поток 2 “, се споделя в писмото.

Твърди се също по този начин, че строителството и обслужването на „ Северен поток 2 “ ще сътвори над 31 хиляди работни места в Европейски Съюз. Освен това, обвързваните с плана вложения, съгласно оценката на Nord Stream 2 AG са в положение да обезпечат вливането в стопанската система на Европейския съюз на към 5 милиарда евро.

Проектът „ Северен поток 2 “ планува строителството на две тръби от газопровода с потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през балтийско море до Германия. Плановете са за цялостното създаване на газопровода през актуалната 2019 година Газопроводът минава през териториалните води или изключителните стопански зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Nord Stream 2 AG е компанията оператор на плана, като остава да получи позволение за строителството единствено от Дания. Единствен акционер в Nord Stream 2 AG е „ Газпром “.
По-рано в сряда представител на компанията съобщи пред РИА Новости, че Nord Stream 2 AG е изпратила писмо до Юнкер, като в него има и искане към Европейската комисия да показа публично удостоверение за това, че изискванията в променената Газовата инструкция по плана ще се ползват както и при други сходни газопроводи, вложенията, в които са били направени доста преди приемането на поправките в директивата.
По-късно представител на Европейската комисия в отговор на въпрос на организацията е дал отговор, че то е получено и на него ще бъде отговорено навреме, „ както и на всички писма, отправени към ръководителя на Европейската комисия “.

Междувременно по-рано бе обявено за работна среща сред ръководителя на „ Газпром “ Алексей Милер с изключителния и пълномощен дипломат на Германия в Русия Рюдигер декор Фрич. По време на срещата е било регистрирано, че по дъното на Балтийско море към този момент са положени над 1800 км от газопровода или към 44 % от общата дължина. Според цитираните данни, през 2018 година „ Газпром “ е доставил за Германия 58,5 милиарда куб м газ от 200,8 милиарда куб м доставени до европейските страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР