Газопроводът „Северен поток 2“ може значително да засили влиянието на

...
Газопроводът „Северен поток 2“ може значително да засили влиянието на
Коментари Харесай

Американски посланици: Северен поток 2 ще донесе не само газ, но и руски натиск


Газопроводът „ Северен поток 2 “ може доста да ускори въздействието на Русия върху Европейска комисия, което е заплаха за Съюза и за целия Запад, декларират в публикация оповестена от Deutsche Welle посланиците на Съединени американски щати в Германия и Дания, както и непрекъснатият представител на Съединени американски щати в Европейски Съюз.

Американският непрекъснат представител в Европейски Съюз Гордън Сондленд, посланикът на Съединени американски щати в Дания Карла Сендс и посланика на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренъл считат, че реализирането на плана за газопровода ще ускори възприемчивостта на Европа към „ съветските тактики за енергиен шантаж “.
„ Европа би трябвало да резервира контрола на своята енергийна сигурност “, декларират посланиците. Според тях, газопроводът „ Северен поток 2 “ ще донесе на Европа освен газ, само че „ през Балтийско море за Европа ще потече съветско въздействие и напън “. Освен това посредством съветския газ, съгласно тях Европейски Съюз „ индиректно спонсорира “ военната експанзия на Русия, както и дезинформацията, настояват посланиците. Авторите на публикацията приканват Европейски Съюз да популяризира настоящото законодателство и върху морските газопроводи, в частност върху „ Северен поток 2 “.

По-рано Die Sueddeutsche Zeitung, базирайки се на държавни източници от френското държавно управление заяви, че Франция ще гласоподава през днешния ден в интерес на промените в газовата инструкция, която ще се отрази при реализирането на газопровода „ Северен поток 2 “. Според изданието Франция ще съобщи, че планът ще прибави стратегически проблеми в без това напрегнатите връзки сред Европейски Съюз и Москва.

Газопроводът „ Северен поток 2 “ с потенциал от 55 милиарда куб м минава през Балтийско море от съветското до немското крайбрежие. Собственик на контролния пакет е на „ Газпром “. В строителния консорциум влизат френската Engie, австрийската OMV, британско-холандската Royal Dutch Shell, немските Uniper и Wintershll.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР