Газопроводът Северен поток 2 може да бъде пуснат в експлоатация,

...
Газопроводът Северен поток 2 може да бъде пуснат в експлоатация,
Коментари Харесай

Владимир Путин напомни, че има и Северен поток 2

Газопроводът " Северен поток 2 " може да бъде пуснат в употреба, въпреки и това не може да стане незабавно. Това съобщи съветският президент Владимир Путин от Техеран, където се намира на първата си външнополитическа аудиенция откакто стартира войната против Украйна.

" Газпром " постоянно е изпълнявал и ще продължи да извършва отговорностите си за доставка на сила, а прехвърлянето от страна на задграничните сътрудници на грешките им с енергетиката към " Газпром " и Русия няма никакво съображение, съобщи съветският президент Владимир Путин.

На фона на спрените доставки по " Северен поток 1 ", съветският президент изяснява: " Що се отнася до газа, имаме подготвен различен маршрут. Това е " Северен поток 2 " и тръбата може да бъде стартирана. А не се започва! ", възкликва Путин и показва, че и тук Русия има проблеми.

Руският президент декларира и че преди месец и половина - два е разговарял с канцлера на Федерална република Германия по тематиката " Северен поток 2 ". Тогава е напомнил, че " Газпром " е резервирал мощности, основал е тези мощности и би трябвало да се направи нещо по въпроса. " Те не могат да се задържат до безспир! "

" Ами, отговорът беше, че в този момент има други проблеми - по-важни, мъчно е да се занимаваме с това в този момент, не е подобаващият миг за това. Е, трябваше да го предупредя, че тогава ще отнемем половината от размера, очакван за " Северен поток ", за вътрешно ползване и преправка ", декларира Путин. Припомняме, че последният обществено разгласен диалог сред Путин и Олаф Шолц бе преди към месец и в формалните известия и на двете страни не бе оповестена тематика за газовите доставки. Разговорите сред Путин и Шолц и Макрон тогава провокираха напрежение в Европейски Съюз.

" Газпром постоянно е изпълнявал и ще продължи да извършва всички свои отговорности. Фактът, че нашите сътрудници трансферират или се пробват да трансферират личните си неточности върху Русия и " Газпром ", няма никакво съображение ", съобщи Путин пред публицисти.

Газопроводът " Северен поток 1 " беше пуснат в употреба през 2011 година и има потенциал от към 55 милиарда кубически метра годишно. От юни насам обаче съветският държавен енергиен колос " Газпром " е понижил доставките на газ за Германия с повече от половината от дневния най-много - до 67 милиона кубични метра. Понастоящем тръбопроводът е изцяло спрян за годишна поддръжка - по график до четвъртък.

ТАСС заяви, че в случай че Русия не получи назад ремонтираната турбина, дневният потенциал на тръбопровода може да намалее още повече до 33 млн. куб. м в края на юли поради нужния ремонт на " още един елемент ".

Турбината, ремонтирана в Канада, не беше върната на Русия поради западните наказания, наложени след съветската нападателна война против Украйна. Неотдавна, по искане на Берлин, канадското държавно управление реши да съобщи турбината от Siemens Energy на Германия, с цел да може тя да бъде инсталирана още веднъж.

От " Газпром " обявиха на два пъти, че не могат да пуснат тръбата в употреба, защото не разполагат със съответните документи и гаранции за техническа редовност.

Процедурата по стартиране на " Северен поток 2 " беше затормозена дълги години, в това число и със наказания от Съединени американски щати, поради съмнението, че с дублирането на тръбите към Европа, Русия желае да изключи изцяло Украйна като транзитираща страна. Макар и изцяло построена втората тръба не е пусната в употреба, а процесът бе изцяло замразен сега на нахлуването на съветската войска в Украйна на 24 февруари тази година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР