Газа е преди всичко земя на палестинския народ. САЩ трябва

...
Газа е преди всичко земя на палестинския народ. САЩ трябва
Коментари Харесай

Ердоган: Газа е земя на палестинския народ, САЩ трябва да приемат това

„ Газа е на първо място земя на палестинския народ. Съединени американски щати би трябвало да одобряват това. Ако (президентът на Съединени американски щати Джо) Байдън има метод, при който споделя „ Не, това е земя на окупационните заселници или на Израел, а не земя на палестинския народ ", ние не можем да реализираме съглашение ", съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган.
Прочетете още
Той приветства през днешния ден резолюция от арабско-ислямската среща на върха през вчерашния ден в Рияд, с която се предлага образуване на конференция за денуклеаризация в района на Близкия изток поради нуклеарните оръжия на Израел, съобщи Анадолската организация.

Коментирайки арабско-ислямската изключителна среща на върха, Ердоган съобщи: „ За първи път ние предлагаме „ Конференция за денуклеаризация " в района поради израелските нуклеарни оръжия ".

Резолюцията „ осъжда изпълнените с ненавист, екстремистки и расистки прояви и изказвания на министри в израелското окупационно държавно управление, в това число опасността на един от министрите да се употребява нуклеарно оръжие против палестинския народ в линията Газа, които съставляват сериозна опасност за международния мир и сигурност, като изисква да се поддържа конференция за основаване на зона, свободна от нуклеарни оръжия за всеобщо заличаване в Близкия изток, извършена в границите на Организация на обединените нации и нейните цели за противопоставяне на тези закани ", показва Анадолската организация.

Въпросът за денуклеаризацията е доста значим, с цел да се види кои играчи поддържат Израел, съобщи турският президент пред публицисти на борда на самолета, с който се прибра от арабско-ислямската среща на върха в саудитската столица Рияд.

„ Сега е от огромно значение, че Организацията за ислямско съдействие и Арабската лига се събраха и започнаха тази стъпка (резолюцията), тъй като за първи път в историята на тези организации се организира сходна среща ", добави Тайип Ердоган.

Член от резолюцията приканва за преустановяване на обсадата на линията Газа и неотложно влизане на арабски, ислямски и интернационалните филантропични конвои с помощи, съдържащи храна, лекарства и гориво, уточни турският президент.

Тъй като има дефицит на гориво, вода и храна в Газа, съгласно Ердоган най-важното е да се включат Съединени американски щати, които имат въздействие върху Израел.

Миналата неделя министърът на културното завещание на Израел Амихай Елияху от крайнодясната партия „ Отцма Йехудит " съобщи пред израелски медии, че стартиране на „ нуклеарна бомба " в линията Газа е „ вид ".

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху наказа министъра поради това изказване и го в профил краткотрайно от съвещанията на кабинета, съобщи Ройтерс.

Конфликтът сред Израел и палестинското придвижване " Хамас " стартира на 7 октомври, когато бойци на придвижването нападнаха региони в Южен Израел и убиха към 1200 души, а над 200 взеха за заложници. Израел предприе въздушни и сухопътни офанзиви в ръководената от " Хамас " линия Газа. По данни на министерството на опазването на здравето в Газа починалите от палестинска страна до момента са минимум 11 000.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР