ГАЗ-М-20 – Победа, произвеждана от 1946 г., е морално остаряла

...
ГАЗ-М-20 – Победа, произвеждана от 1946 г., е морално остаряла
Коментари Харесай

Преди 70 години: започва разработването на ГАЗ-21 „Волга”

ГАЗ-М-20 – „ Победа ”, създавана от 1946 година, е морално остаряла за 50-те години. По света са направени доста крачки напред в развиването на дизайна и технологията, по тази причина и Съюз на съветските социалистически републики има потребност от по-модерен модел.

Работата по модернизацията на „ Победа ” тези в Горки от 1948 година През 1951 година тя прераства в разработка на ново потомство автомобил от междинен клас под заводското означение ГАЗ-М-21 „ Победа-II “. Лев Еремеев работи върху дизайна, като даже е направен гипсов макет на модела, който на външен тип значително припомня серийния ГАЗ-М-12 ЗИМ. ЗИМ обаче по това време към този момент е архаична кола, по тази причина и „ Победа-II “ не стига до поточната линия.

Въпреки това, разработките на „ Победа-II ” остават в основата на техническите спецификации за бъдещия нов модел. Говорим за оформление с леко изнесено напред купе, което, съчетано с понижаване на размера на колелата до 15 инча и същото междуосие, прави допустимо увеличението на вътрешния размер. Според първичния проект, с изключение на съвременен дизайн и структура, новият модел трябваше да има нов мотор и автоматизирана трансмисия.

На процедура обаче се получава малко по-различно. Въз основа на условията към автомобила - динамичност, комфорт, само че в това време допустимо най-висока проходимост и поддръжка в най-простите условия – би трябвало да се позволен много взаимни отстъпки.

Затова, дружно с в действителност съвременни механически решения - да вземем за пример напълно алуминиев мотор с автоматизирана трансмисия - колата си остава архаична поради шарнирното предно окачване или листовите амортисьори.

И въпреки всичко „ Волга ” се разграничава в позитивен смисъл от предшественика си „ Победа ” поради триобемното купе, по-просторния и комфортен интериор, панорамното предно стъкло и, несъмнено, доста по-високата мощ. Има освен автоматизирана скоростна кутия (произведени са единствено няколко сходни автомобила), само че и хидравличен съединител във версията с ръчна скоростна кутия, както и хипоиден заден мост. Предните спирачки са с обособени хидравлични цилиндри.

Още по тематиката четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР