Гая, разположена досами входа на обновения хотел The Stay, преди

...
Гая, разположена досами входа на обновения хотел The Stay, преди
Коментари Харесай

ДА! Гая е най-добрата пекарна и сладкарница в Пловдив - slava.bg

Гая, ситуирана досами входа на актуализирания хотел The Stay, преди Българи, на основната улица в Пловдив, се назовава Пекарна, а в действителност е най-хубавата сладкарница на града. Всичко е с гръцки акцент. Домакините, идващи от прилежащата страна, резервират ориенталския привкус, който са си избрали локалните заведения. Но го вършат по гръцки.

Пример е носещата името на пекарната торта, която е направена на основата на саралия с блат от орехи, меки кори, които го оформят в кръг, а от горната страна шоколадово покритие, всичко комбинирано задоволително тънко. Традиционните за гръцка сладкарница пресладки десерти, само че и по европейски направени торти и кремове допълват огромното многообразие от ядки, които също се продават в сладкарницата. Както и шоколад на парче в безчет вариации с допълнения от ядки, плодове и какво ли не.

Недостатъците са два - единият е, че тоалетна се употребява в друго заведение, а вторият са цените над софийските за тази категория заведение, което се коства не до такава степен разумно на туристите от столицата, само че е типично освен за това заведение в Пловдив. Така се отрази предстоящият напор на туристи за Европейската столица на културата, който се състоя в непълна степен. Но остави котировките прекомерно високи. Особено за локалните заплати, които са най-малко 30% по-ниски от софийските.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР