Гавин Уилямсън, който бе назначен от Риши Сунак като министър

...
Гавин Уилямсън, който бе назначен от Риши Сунак като министър
Коментари Харесай

Обвинения за тормоз: Първи министър от правителството на Риши Сунак подаде оставка

Гавин Уилямсън, който бе назначен от Риши Сунак като министър без портфейл, подаде оставкавъв вторник вечерта, откакто бе упрекнат в тормоз към депутати и държавни чиновници, до момента в който е заемал предишнапозиция, написа „ The Guardian “.

Висш държавен чиновник твърди пред изданието, че Гавин Уилямсън е казвал на свои сътрудници да си " прережат гърлото " и да „ скачат през прозореца “, до момента в който той е бил министър на защитата в интервала сред 2017 и 2019 година.

В писмото си за оставка депутатът декларира, че изказванията за държанието му са се трансформирали в „ разпръскване “ и той е решил „ да се отдръпна от държавното управление “,обещавайки „ да почисти името си от всевъзможни непозволени дейности “. Той изрично отхвърля да е правил нещо неправилно.

В отговор новият министър председател на Англия Риши Сунак съобщи, че приема оставката " с огромна горест " и благодари наГавин за неговата " персонална поддръжка и преданост ".

Сунак ще бъде разпитан и към този момент получи първи рецензии от страна на лейбъристите.Според тях той еобещал честно държавно управление, само че е посочил " неприятна преценка " при назначението на Гавин Уилямсън, написа Би Би Си.

Някои консервативни депутати са ядосани, че министърът бил върнат в кабинета,както поради репутацията си, по този начин и тъй като е бил уволнен в предишното поради приключването на документ, обвързван с националната сигурност.

Това е третата оставка, коятоГавин Уилямсън е заставен да подаде.

През 2019 година той е уволнен като министър на защитата, откакто се твърди, че е изтеклаинформация, обвързвана с евентуалното присъединяване на Huawei в 5G мрежата на Обединеното кралство.

По-късно същата година той беше изработен министър на образованието от Борис Джонсън, само че през 2021 година беше отхвърлен поради метода, по който се справяше по време на пандемията от Ковид-19.

Риши Сунак стана министър председател на Англия преди две седмици, откакто Лиз Тръс подава оставка като министър-председател след единствено шест седмици мандат. Тя се трансформира внай-кратко задържалия се на постапремиер в актуалната политическа история на Англия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР