Гъста мъгла заобикаля линейките и спасителите на мястото на катастрофата

...
Гъста мъгла заобикаля линейките и спасителите на мястото на катастрофата
Коментари Харесай

Инцидентът с иранския президент: Гъста мъгла пречи спасителите да стигнат до хеликоптера

Гъста мъгла заобикаля колите за спешна помощ и спасителите на мястото на злополуката на хеликоптер в Иран, демонстрираха фрагменти, излъчени по държавната телевизия.

Хеликоптерът, пренасящ иранския президент Ебрахим Раиси и външния му министър, се е разрушил, до момента в който е пресичал планински терен в гъста мъгла на връщане от посещаване на границата с Азербайджан, заяви ирански чиновник за Ройтерс.

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия

Служителят съобщи, че животът на Раиси и на външния министър Хосейн Амирабдоллахиан е „ изложен на риск “ след злополуката.

Ръководителят на иранското сдружение на Червения полумесец Пирхосейн Коливанд съобщи по държавната телевизия, че заради метеорологичните условия е допустимо да се организират единствено наземни интервенции по търсене и избавяне.

Министърът на вътрешните работи съобщи пред държавната телевизия единствено, че един от хеликоптерите в група от три е паднал тежко и че управляващите чакат повече детайлности.

Снимка: Ройтерс

Спасителните екипи ще доближат мястото на хипотетичния случай с хеликоптера на Ебрахим Раиси скоро, разгласи иранската държавна телевизия. Агенция ИРНА обаче оповестява, че към момента не е локализирано тъкмо място на случая с хеликоптера.

Аятолах Хаменей организира незабавно съвещание на иранския Съвет за сигурност

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи, че ведомството следи деликатно информациите за хипотетично „ твърдо кацане “ на хеликоптера на Раиси, съобщи Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също е бил осведомен за тези информации. Европейският съюз също следи деликатно протичащото се.

Снимка: Ройтерс

Държавната телевизия оповестява, че началникът на генералния щаб на иранските сили е поръчал всички армейски сили, всички сили на Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война и силите на полицията да се включат издирвателно-спасителните интервенции.

Междувременно Ирак предложи помощ в издирвателните интервенции. Вътрешното министерство, Червеният полумесец и други способени органи са били инструктирани от иракския кабинет да окажат подпомагане.

В международните медии се появи разнопосочна информация за случилото се

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев пък съобщи, че се моли за Раиси и сподели, че е надълбоко покъртен от новината за случая с хеликоптера, станал малко откакто двамата водачи са се видели за откриването на язовирна дига.

Алиев предложи на Иран цялата нужна помощ в издирвателната интервенция.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР