Гаспачо е традиционна испанска супа, известна със своята освежаваща и

...
Гаспачо е традиционна испанска супа, известна със своята освежаваща и
Коментари Харесай

Как да приготвим вкусно гаспачо - лятната супа, която ще ви впечатли

Гаспачо е обичайната испанска чорба, известна със своята освежаваща и лека природа. Тя е идеалното ядене за летните месеци, когато желаем нещо освежаващо и хладно.

Гаспачо е чорба, която се подготвя от пресни зеленчуци като домати, краставици, чушки, лук и чесън. Зеленчуците се нарязват на дребни части или пюрират, а по-късно се смесват със заливка от зехтин, оцет и лимонен сок. Солта се прибавя за усет и супата се оставя да почива в хладилника, с цел да се охлади и ароматите да се смесват.

Гаспачо е известна със своя пресен и лют усет, като комбинацията от зрели домати, сладки чушки и свежи краставици придава на супата благосъстояние на усети. Тя е извънредно освежаваща и лека, с ниско наличие на калории, което я прави известен избор за хора, които се стремят към здравословен метод на хранене.

Гаспачо се сервира студена и постоянно се гарнира със свежи билки като мента или копър. Тя може да бъде употребявана като предястие или главно ядене, а също по този начин може да се сервира и като съпътстваща закуска или леко обядно ядене.

Ето какви съставки ще ви трябват:
4-5 огромни доматa1 краставица1 алена чушка1 червен лук2-3 скилидки чесън2 супени лъжици зехтин2 супени лъжици оцет (предпочитайте винен или ябълков)Сокът от 1 лимонСол на вкусСвежо мляко по избор (приблизително 1 чаша)Свежи мента или копър за декорация
Как се подготвя:

Измийте добре доматите, краставицата и алената чушка. Изрежете ги на дребни части и сложете в голема купа.

След това нарежете лука и чесъна на ситно и ги прибавете към другите зеленчуци.

Прибавете зехтинът, оцетът и сокът от лимон. Солете на усет и разбъркайте добре.

Покрийте купата с пластмасова фолия и поставете я в хладилника за към 2 часа или до като супата се охлади добре.

След като супата е студена, прехвърлете я в блендер или хранителен процесор и пюрирайте до гладка консистенция. Ако желаете по-кремообразна чорба, можете да добавите към 1 чаша свежо мляко и да смесите добре.

Върнете супата в купата и я сложете още веднъж в хладилника за към 1 час.

Преди сервиране украсете супата със свежи мента или копър.

Това е! Газпачо супата е подготвена за сервиране. Насладете се на освежаващата и вкусна лятна чорба!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР