Гасне надеждата, че европрокуратурата на Лаура Кьовеши ще вкара големци

...
Гасне надеждата, че европрокуратурата на Лаура Кьовеши ще вкара големци
Коментари Харесай

Гасне надеждата, че европрокуратурата на Лаура Кьовеши ще вкара големци в затвора!

Гасне вярата, че европрокуратурата на Лаура Кьовеши ще вкара големци в пандиза! Оказва се, че за цяла година администрацията, отпред с именитата румънска прокурорка, на която се разпореждаха огромни очаквания не реализира и една присъда в България. Това излиза наяве от журналистическа разработка на вестник „ Сега “, която общава данните на самата европрокуратура.

разгласява текста без редакторска интервенция:

През 2023 година ръководената от Лаура Кьовеши европейска прокуратура не е постигнала нито една присъда в България. Това сочат данните от годишния отчет на институцията, огласени през вчерашния ден. (Виж по-долу частта от отчета за България на британски език.) За предходната година също по този начин върху никакво имущество не са били наложени обезпечителни ограничения – възбрани и запори, по искане на европейската прокуратура в България.

В момента в правосъдна фаза са 4 каузи на европейската прокуратура в страната ни, се вижда още от данните. Досега институцията не може да се похвали с огромни триумфи в България и всичко свършва до няколко шумни акции като тази за ремонта на жълтите павета в София да вземем за пример. Миналия август беше задържан и кметът на Генерал Тошево, който по-късно съдът пусна под гаранция от 10 000 лева Няма данни какво се случва с следствията по тези акции.

Според отчета в България се водят 203 следствия по подозрения за измами с 884,9 млн. евро от европейския бюджет. Новообразуваните производства са 107 за 405,2 млн. евро. От тях 5 инспекции са за измами с Данък добавена стойност на обща стойност 28,2 млн. евро. За същото време 16 инспекции са приключили без последствия, а материалите по 14 случая са били предадени на българския съд.

От общо 225 сигнала със подозрения за злоупотреби, 163 са били подадени от управляващите в нашата страна, 13 – от институции на Европейски Съюз, 47 – от жители.

Общо Европейската прокуратура е подхванала предходната година над 330 следствия в Европейски Съюз. Предполагаемите вреди по тези случаи за европейския бюджет са 11,5 милиарда евро, сочи докладът.

Пресслужбата на Кьовеши я цитира да споделя, че проведената престъпност се подхранва от източване на бюджета на Европейски Съюз. „ Мащабът на измамите, засягащи финансовите ползи на Европейски Съюз може да се изясни единствено със мощното присъединяване на съществени проведени незаконни групи “, предизвестява тя. „ Нашата тактика би трябвало да бъде да прекършваме финансовия потенциал на тежките проведени незаконни групи “, добавя Кьовеши.

През м.г. тя даде и изявление за „ Сега “, припомнете си го тук:

За случай с вреди за 70 млн. евро, в който Министерство на вътрешните работи на процедура е саботирало следствие на Европейската прокуратура, описа в специфичното си изявление пред „ Сега “ европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, която беше на 24-часово посещаване в страната.

Източник: Сега

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР