Гърция затваря всички учебни заведения в страната за две седмици,

...
Гърция затваря всички учебни заведения в страната за две седмици,
Коментари Харесай

Гърция затваря всички учебни заведения за 2 седмици заради коронавируса

Гърция затваря всички образователни заведения в страната за две седмици, с цел да ограничи разпространяването на новия ковид, заяви министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас, представен от електронното издание на " Катимерини ".

Днес в страната бяха доказани още пет случая на вируса, с което общият им брой доближи до 89.

Затварянето на образователните заведения се отнася до държавните и частните учебни заведения и до всички нива на просветителната система. Мярката влиза в действие неотложно, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-конкретно през идващите 14 дни ще бъдат затворени детските ясли и градини, учебните заведения, професионалните образователни заведения и университетите.

Кикилиас сподели, че ще бъдат положени специфични грижи за работещите родители и компаниите, които ще бъдат наранени от ограниченията.

Министърът повтори, че родителите би трябвало да лимитират придвижването на децата си и ги прикани да проявят персонална отговорност.

Междувременно управляващите във Англия се приготвят да посрещнат пика на ковид, който се чака да настъпи в страната след две седмици, заяви Скай Нюз.

Пред камерите на телевизионния канал застана заместник-главния държавен здравен контрольор Джени Харис.

" До 10-14 дни ще препоръчаме на хората със признаци на COVID-19 да се самоизолират, когато чакаме да настъпи и пикът на епидемията ", съобщи лекарката. Според нейните прогнози във Англия ще заболеят от атипичната пневмония няколко хиляди души.

Харис се изрече срещу анулацията на мероприятията навън, като футболните мачове. " Вирусът не устоя дълго на открит въздух, множеството мероприятия в сходна среда са относително безвредни ", посочи Харис. Понастоящем във Англия заболелите от COVID-19 са 319, а смъртните случаи възлизат на 5. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР