Гърция затегна мерките срещу разпространението на новия коронавирус в няколко

...
Гърция затегна мерките срещу разпространението на новия коронавирус в няколко
Коментари Харесай

Гърция затяга противоепидемичните мерки в курортите

Гърция стегна ограниченията против разпространяването на новия ковид в няколко туристически дестинации и градове, откакто броят на новите случаи още веднъж стартира да нараства, съобщи ДПА, като се базира на гръцките управляващи.
В множеството райони на страната, в това число в Атина, Солун и на няколко острова, таверните, питейните заведения и клубовете ще би трябвало да затварят най-късно в среднощ, заяви представителят на държавното управление. Събирането на повече от 50 души на едно място се не разрешава в цялата страна. Засега новите правила ще бъдат в действие до 24 август, прецизира Българска телеграфна агенция.
Гръцките управляващи са установили, че туристите постоянно купонясват през нощта без да носят защитни маски или да съблюдават подобаваща обществена отдалеченост. Много туристи, изключително младежи, заразяват роднините и приятелите си, когато се завърнат в градските центрове след ваканцията.
Премиерът Кириакос Мицотакис прикани младежите да носят маски, като им подсети, че те не са неуязвими за новия ковид и могат да заразят своите близки без да желаят, добавя Ройтерс.
" Никакви ограничения не могат да заместят персоналната отговорност, изключително на младежите, да защитят своите родители и баби и дядовци ", сподели заместник-министърът за гражданската отбрана Никос Хардалиас.
В сряда Гърция заяви за нови 262-ма инфектирани, което бе най-високият приръст за денонощие от началото на пандемията, показва Ройтерс. В четвъртък новите случаи бяха 204. Скокът в инфекциите накара управляващите да вкарат последователно нови ограничавания в разгара на сезона, отбелязва Ройтерс.
Носенето на защитни маски стана наложително в бежанските лагери и военните бази. Посетителите от Швеция, Белгия, Испания, Нидерландия и Чешката република ще би трябвало да показват негативни проби за ковид преди да влязат в страната, показва организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР