Гърция започна преместването на стотици търсещи убежище от лагер на

...
Гърция започна преместването на стотици търсещи убежище от лагер на
Коментари Харесай

Гърция мести стотици мигранти от пренаселен островен лагер

Гърция стартира преместването на стотици търсещи леговище от лагер на остров Лесбос, приютяващ към четири пъти повече от броя на хората, за които е издигнат, съобщи БГНЕС.
Над 11 000 бежанци и мигранти , множеството от които избягали от война или беднотия в Близкия Изток, Азия или Африка, са държани в Мория в най-големия мигрантски лагер в Европа.
Около 635 души, най-вече фамилии, се качиха на пътнически транспортен съд за уреди в Северна Гърция, а други би трябвало да изоставен по-късно денем, оповестява „ Катимерини “.
Преместването на търсещите леговище от островни лагери в континенталната част е част от държавните ограничения, оповестени на 31 август за справяне с възходящия брой мигранти . Всичките пет публични островни лагера на Гърция са над потенциала.
Мория, който е употребена военна база, беше подложен на рецензии от филантропичните организации поради тежките си условия на живот.
В момента той приютява най-вече хора от три години и насилието не е необичайност. Афганистанско момче беше убито в сборичкване там предишния месец, а дамите оповестиха на групите за помощ, че постоянно се усещат в заплаха.
Гърция е главната врата на Европа за търсещите леговище от Сирия, Афганистан и Ирак и е поела повече от половината от 56 000 мигранти, дебаркирали на северния бряг на Средиземноморието тази година. Броят е дребен спрямо близо 1 милион души, които избягаха в Северна Европа през Гърция през 2015 година, според съглашение сред Европейски Съюз и Анкара през март 2016 година, преди да прекъсне потока. Но мигрантите към момента оказват напън върху гръцките уреди.
Около 7 000 души акостираха на крайбрежията на Гърция предишния месец, което е максимален брой от сключването на договорката. Само предишния четвъртък дойдоха повече от дузина лодки с към 600 мигранти, което накара държавния съвет за външни работи и защита да организира незабавна сесия.
За да ограничи притока, Гърция също възнамерява да ускори граничния си надзор и да форсира депортирането на отхвърлените лица, търсещи леговище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР