Гърция връща на работа хилядите здравни работници, отстранени след отказ

...
Гърция връща на работа хилядите здравни работници, отстранени след отказ
Коментари Харесай

Гърция връща на работа неваксинираните здравни работници

Гърция връща на работа хилядите здравни служащи, отстранени след отвод да се имунизират против COVID-19, заяви министърът на опазването на здравето Танос Плеврис. Това ще се случи под непоколебим надзор, който ще включва постоянни бързи проби.
Подобно на няколко други европейски страни, южната ни съседка вкара Коронавирус ограничения по време на пандемията, които изискват личният състав в лечебните заведения, лекарските кабинети и домовете за възрастни хора да бъде изцяло имунизиран.
Тази мярка докара до отстраняването на към 6500 неимунизирани чиновници от работа и срещна мощната опозиция на главния синдикат на болничните служащи.
Най-висшият административен съд на Гърция - Държавният съвет, предходната седмица прикани мярката да бъде анулирана след тъжба, подадена от профсъюза.
" Решението ще бъде изпълнено, макар че ви споделям, че считам, че това е рисково решение за публичното здраве ", съобщи здравният министър.
Плеврис добави, че мярката евентуално ще бъде анулирана от 1 януари, в случай че не и по-рано.
По данни на здравното министерство от началото на пандемията в Гърция са регистрирани над 5,3 млн. случая на Коронавирус, като над 34 000 смъртни случая се дължат на вируса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР