Гърция винаги е била морска нация, но нови данни разкриват,

...
Гърция винаги е била морска нация, но нови данни разкриват,
Коментари Харесай

Гърция разполага с най-скъпия търговски флот в света

Гърция постоянно е била морска нация, само че нови данни разкриват, че понастоящем нейният търговски флот коства повече от този на Япония и икономическия колос Китай , оповестяват гръцки медии.

Със личен флот, струващ към 100 милиарда $ , Гърция оглавява ранглиста за цената на флотовете по света, съставяна годишно от водещата организация в бранша VesselsValue.

От организацията акцентират, че гръцките притежатели на кораби остават преобладаваща мощ в световното мореплаване. На второ и трето място в класацията са Япония и Китай, чийто флот е на стойност надлежно 89 и 84 милиарда $.

Стойността по обособени " пера " на гръцкия флот е както следва: танкерите костват 36 милиарда $, товарните кораби са на стойност 35,75 милиарда $, корабите за транспорт на полутечен природен газ (LNG) - 13,5 милиарда $. Гърция управлява към 19 на 100 от общата стойност на флота по света.

Силният ангажимент на гръцките притежатели към световния корабоплавателен пазар наподобява малко евентуално да се промени, защото други като Германия унищожават активи.

" Гръцките притежатели, със мощния си фокус върху комерсиалните резултати, би трябвало да продължат да са водещи в обозримо бъдеще ", акцентират от VesselsValue.

 Снимка 337691
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР