Гърция въвежда следобеден график на операции, като всички случаи, които

...
Гърция въвежда следобеден график на операции, като всички случаи, които
Коментари Харесай

Гърция въвежда следобедни операции в болниците

Гърция вкарва следобеден график на интервенции, като всички случаи, които са в листата повече от 4 месеца, ще бъдат оперирани гратис.

Министърът на опазването на здравето Адонис Георгиадис, заместник-министърът на опазването на здравето Мариос Темистоклеу и заместник-министърът на финансите Танасис Петралиас подписаха взаимното министерско решение за интервенции и други инвазивни процедури, които се правят отвън нормалното работно време на лечебните заведения.

Операциите ще бъдат разграничени в 6 категории - доста дребни, дребни, междинни, огромни, тежки и извънредно тежки. Цената на интервенциите ще бъде от 300 до 2000 евро според от тежестта на интервенцията. Таксата ще бъде разграничена сред хирург 1 и 2, анестезиолог, медицински сестри и различен участващ личен състав.

„ С проект и визия за прехода на опазването на здравето към „ Здравето на утрешния ден “ вкарваме следобедните интервенции за, от една страна, да понижим листите на чакащите да бъдат оперирани, а въпреки това да се усилят приходите на лекарите и медицинските сестри, които работят в НЗОК. Отсега нататък хиляди пациенти, чакащи от месеци до години да бъдат оперирани, ще могат да намерят излаз в следобедните интервенции на цена доста по-ниска от частна клиника. Силно имам вяра в тази мярка и имам вяра, че незабавно ще бъде „ прегърната “ както от болничния личен състав, по този начин и от пациентите. Продължаваме праволинейно в промените за Национална здравна система “, сподели министърът на опазването на здравето Адонис Георгиадис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР