Гърция увеличава двойно заплатите на медици, които помагат в болниците

...
Гърция увеличава двойно заплатите на медици, които помагат в болниците
Коментари Харесай

Удвояват заплатите на медиците в Гърция, депутати лекари работят без заплащане

Гърция усилва двойно заплатите на медици, които оказват помощ в лечебните заведения в северната част на страната. Депутати лекари се включват в помощ на сътрудниците си без възнаграждение, съобщи БНР.

Вътрешната изолираност и възбраната за придвижване сред регионите остава в действие и по празниците.

Гръцки медици непринудено се трансферират в лечебните заведения в Северна Гърция, където има липса на експерти. По решение на Народното събрание те получават двойно възнаграждение от през днешния ден. Заради мощен напън от пациенти с Covid-19 и при огромен брой инфектирани от медицинския личен състав шефовете на лечебните заведения в Северна Гърция приканиха сътрудници от други елементи на страната непринудено да се включат в екипите. Първо реагираха медицински сестри от островите, където инфектираните са малко. Последваха ги и лекарите. Дори лекари на частна процедура обявиха подготвеност във всеки миг да се включат в общинските лечебни заведения. В същото време всички депутати медици към този момент работят в лечебните заведения без възнаграждение, оповестяват от Народното събрание.

Очаква се до края на годината Гърция да получи първата доставка на имунизацията и да стартира всеобщо имунизиране първо на групите в риск, съобщи министърът на опазването на здравето.

Премиерът Кириакос Мицотакис прикани водачите на партиите първи да се имунизират.

Специалистите към момента не са единомислещи за аргументите, довели до гърмеж на инфектираните най-вече в Северна Гърция макар наложената строга карантина повече от месец. До 14 декември се удължава времето на строгите ограничения. Отварянето на заведения и учебни заведения остава за началото на идната година, оповестиха министри.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР