Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR

...
Гърция удължава срока на изискването за представяне на отрицателен PCR
Коментари Харесай

Гърция удължава срока за изискване на отрицателен PCR тест за коронавирус

Гърция удължава периода на условието за показване на негативен PCR тест за ковид при влизане в страната от България. Информацията е на посолството ни в Атина.
До 15 август сънародниците ни, идващи в Гърция по въздух и суша, ще би трябвало да показват негативен PCR тест, изработен до 72 часа преди пътуването им. Същото изискване важи и за идващите от Румъния и Обединените арабски емирства. Това оповестиха от Министерството на външните работи.
Заетите в бранш земеделие непознати жители, които изоставен Гърция до 18 август, няма да бъдат допускани назад на гръцка територия до анулация на актуалното решение. Носенето на маски в затворени пространства в Гърция, в това число и на местата за поклонение, става наложително. Изключения ще се вършат единствено в заведенията за хранене. Условието няма да важи за деца под 3-годишна възраст, както и при хора с респираторни болести.
Между 3 и 9 август няма да се позволяват правостоящи клиенти в питейни заведения, заведения за хранене и развлекателни центрове. Считано от през днешния ден до 15 август на събития като сватби, кръщенета и погребения ще могат да се събират не повече от 100 души. Удължават се и рестриктивните мерки за осъществяване на фестивали, панаири и други събития навън до края на месеца. Мерките за обществена отдалеченост по плажове, частни развлекателни яхти и туристически кораби също остават до 31 август. От 1 август корабите ще могат да пътуват с 80% от потенциалът си. Носенето на маски става наложително към този момент и на откритите пространства на корабите – палубите. Морските и въздушните връзки на Гърция с Турция, Албания и Република Северна Македония ще останат прекъснати до 15 август.
От българското посолство в Атина предизвестяват, че сега в Гърция се правят масирани инспекции за съблюдаване на всички ограничаващи ограничения. При нужда от подпомагане, българските жители в Гърция могат да се свържат с задачата ни на телефони: +30 210 67 48 107, +30 210 67 48 105, 106, 107 (дежурни телефони в извънработно време), както и с Генералното ни консулство в Солун на телефони +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 и +30 2310 869 520 (дежурен телефон в извънработно време).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР