Гърция търси бежанци за работа в туризма и селското стопанство.

...
Гърция търси бежанци за работа в туризма и селското стопанство.
Коментари Харесай

Гърция търси бежанци за работа в туризма и селското стопанство

Гърция търси бежанци за работа в туризма и селското стопанство. Това съобщи председателката на неправителствената организация „ Солидарност в този момент “ Мари Асвеста на конгрес в Солун, който има за цел да свърже работодатели и бежанци, оповестява в. „ Катимерини “. Асвеста означи, че постоянно бежанците поемат тежка и сложна работа, написа " Новини.бг ".

„ Туристическата промишленост е отворена към бежанците през цялото време. За разлика от минали години, когато се търсеше личен състав от юни или от юли, в този момент се наемат служащи още от април, тъй като има огромен дефицит на работна ръка “, означи председателката на неправителствената организация. Тя добави, че доста бежанци, които са работили в областта на туризма, към този момент са натрупали опит и незабавно си намират работа, представена от Българска телеграфна агенция.

Форумът, проведен от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и неправителствената организация „ Солидарност в този момент “, притегли десетки бежанци, които имаха опция да се срещнат с представители на 15 компании от разнообразни сфери на активност. Мнозина от присъстващите си потеглиха от събитието с предложения за работа.

Бежанци, които към този момент работят в Гърция, споделиха своя опит, а Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците показа онлайн платформа за връзка сред работодатели и бежанци, търсещи работа. Платформата работи в съдействие с фондация „ Католически служби за помощ “.

Освен в туризма, в Гърция има сериозен дефицит на работна ръка в земеделския бранш, както и в строителството. Бюрото по труда към неправителствената организация „ Солидарност в този момент “ работи с компании в бранша на хранително-вкусовата индустрия, консервната индустрия и строителството.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР