Гърция спира продажбата на северното си пристанище Александруполис и реши,

...
Гърция спира продажбата на северното си пристанище Александруполис и реши,
Коментари Харесай

Гърция спира продажбата на пристанище Александруполис заради геополитическото му значение

Гърция стопира продажбата на северното си пристанище Александруполис и реши, че би трябвало да остане държавна благосъстоятелност като актив, който е прекомерно скъп, с цел да се откаже от него , сподели гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис, написа " Ройтерс ".

Стратегическото му местонахождение, съчетано с геополитическите развития , породени от войната в Украйна, принуждават държавното управление да преразгледа изискванията на търга, оповестяват " Грийк сити таймс " и " Катимерини ".

Пристанището действа като база за доставяне на силите на НАТО в цяла Източна Европа . То е част от петгодишната срочна рамка (Гръцко-американско съглашение за взаимно съдействие в региона на отбраната) за наличието на въоръжените сили на Съединени американски щати в Гърция , подписана през май 2022 година

Съобщенията от гръцката организация за приватизация TAIPED се чакат към края на седмицата.

Кандидатите за 67% дял в пристанището бяха Quintana Infrastructure and Development посредством Liberty Port Holdings и International Port Investments Alexandroupoli, взаимно дружество на Black Summit Financial Group, Euroports, EFA Group и GEK Terna, заяви TAIPED на 13 септември.
 Съединени американски щати и Гърция: Александруполис е стратегически за НАТО и Украйна
Съединени американски щати и Гърция: Александруполис е стратегически за НАТО и Украйна

Атина и Пентагона градят обща морска отбрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР