Гърция ще въведе данъчно облагане на отдаваните под наем жилища

...
Гърция ще въведе данъчно облагане на отдаваните под наем жилища
Коментари Харесай

Гърция ще въведе данъчно облагане на отдаваните под наем жилища в популярната платформа

Гърция ще вкара данъчно облагане на отдаваните чартърен жилища в известната платформа за шерване тук-там за настаняване Airbnb. Независимият орган за обществените доходи в страната е решил да сътвори онлайн платформа, на която да се качва цялата информация за кратковременно отдаваните жилища.

На нея парцелът ще бъде заявен с точните му параметри и местонахождение. Освен това ще се вкарват имената на наемателите и интервала, за който ще употребяват жилището.

Регистрацията в платформата ще бъде наложителна, а всеки, който пропусне да го направи и бъде заловен да отдава краткосрочно парцела си, ще би трябвало да заплати санкция от 5 хиляди евро. Това ще важи освен за Airbnb, само че и за всички останали компании, които оферират такава услуга.

Според специалисти от туристическия отрасъл в Гърция тази мярка има за цел да успокои бранша. Собствениците на редица хотели се оплакаха от нелоялна конкуренция от страна на Airbnb. Данъчните служби пък ще могат да събират още повече пари за сходна активност.

Отдаването на жилища чартърен посредством Airbnb е процедура, която натрупа голяма известност през последните години в съществено наранена от финансовата рецесия Гърция. Благодарение на нея хиляди хора съумяват да си докарат спомагателни приходи без да заплащат налози за тях.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР