Гърция ще удвои субсидиите за сметките за енергия през септември

...
Гърция ще удвои субсидиите за сметките за енергия през септември
Коментари Харесай

Гърция удвоява от септември субсидиите за енергия

Гърция ще удвои дотациите за сметките за сила през септември до 1.9 милиарда евро, сподели министърът на енергетиката на страната във вторник. Това е, въведена предходната година, с цел да защищити потребителите от внезапно възходящите цени на силата, разяснява " Ройтерс ".

" Продължаващата война (в Украйна) трагично утежнява енергийната рецесия ", сподели министър Костас Скрекас в телевизионно изказване.

Атина е вложило до момента към 8 милиарда евро за енергийни дотации и други ограничения от септември 2021 година насам, с цел да помогне на семействата, бизнеса и фермерите да заплащат сметките си за електричество и газ.

С новите дотации ще бъдат поети до 94% от нарастването на месечните сметки за семействата и 89% от нарастването за дребните и междинни компании, сподели още Скрекас.

Става дума за 639 евро за мегаватчас (MWh) за месечна консумация на сила от семейството спрямо 337 евро за мегаватчас (MWh) през август. Помощта ще доближи 604 евро на MWh за дребни и междинни компании и 639 евро на MWh за фермери, до момента в който индустриалните предприятия ще получат 342 евро на MWh, сподели той.

Гърция наложи таван на заплащанията към производителите на електрическа енергия, с цел да отрази това действителните им индустриални разноски. Така на процедура отстрани спомагателната такса върху сметките за сила, като постъпленията бяха предопределени за подкрепяне на финансирането на енергийни дотации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР