Гърция ще удвои субсидиите за разходите за енергия през септември

...
Гърция ще удвои субсидиите за разходите за енергия през септември
Коментари Харесай

Гърция ще плаща 94% от ръста в сметките за енергия на потребителите

Гърция ще удвои дотациите за разноските за сила през септември до 1,9 милиарда евро, заяви енергийният министър на страната. Така финансовата поддръжка, въведена предходната година, ще бъде удължена, с цел да бъдат защитени потребителите от растящите цени на силата, предава Ройтерс, представена от.

Гърция, сходно на доста други страни от Европейски Съюз, е изправена пред внезапен растеж на разноските за сила, подбудени от стремглавото повишаване на цените на газа, поради  войната в Украйна и европейските наказания върху Русия, които ускоряват терзанията за сигурността на газовите доставки.

" Продължаващата война трагично задълбочава енергийната рецесия ", съобщи министърът на енергетиката Костас Скрекас в телевизионно изказване. 

Атина задели към 8 милиарда евро за субсидиране на разноските за сила и други ограничения от септември предходната година досега, с цел да помогне на семейства, компании и фермери да заплащат сметките си за ток и газ.

" Субсидиите, които ще бъдат включени в сметките за сила, ще възлязат на към 1,9 милиарда евро през септември и ще поемат до 94% от растежа на месечните сметки за сила на семействата и 89% от растежа за дребните и междинни предприятия ", разясни Скрекас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР