Гърция ще събори хиляди незаконни постройки, заяви премиерът Алексис Ципрас

...
Гърция ще събори хиляди незаконни постройки, заяви премиерът Алексис Ципрас
Коментари Харесай

Гърция събаря хиляди незаконни постройки след смъртоносните пожари

Гърция ще събори хиляди противозаконни постройки, съобщи министър председателят Алексис Ципрас след изводите, че нерегламентирани здания са спомогнали за гибелта на десетки хора при опустошителния пожар на 23 юли. Ципрас, чието държавно управление беше упреквано в муден отговор на бедствието, съобщи, че събарянето на 3200 здания ще стартира незабавно в региона Атика до столицата Атина.

При огненото злополучие починаха минимум 91 души, като доста от тях блокирани в лабиринти от тесни улички, с заградени изходи към брега. Много от постройките са били противозаконни, което е постоянно срещано в Гърция.

"Решени сме нищо да не бъде забравено и ние ще поемем политическата цена ", уточни още Ципрас. Той добави, че аргументите за пагубните пожари ще бъдат подробно разследвани и потърпевшите региони ще бъдат възобновени бързо, написа Българска телеграфна агенция.

"Нашето желание е ясно: регионите, които са потърпевши, ще бъдат възобновени бързо, само че върху нови основи, с почитание към околната среда и жителите на тези региони ", уточни Ципрас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР