Гърция ще разреши отново музиката в ресторантите и баровете и

...
Гърция ще разреши отново музиката в ресторантите и баровете и
Коментари Харесай

Гърция разреши отново музиката в заведенията

Гърция ще позволи още веднъж музиката в заведенията за хранене и питейните заведения и ще удължи работното им време в границите на анулация на някои от рестриктивните мерки, които бяха наложени предишния месец, откакто в този момент се следи понижаване на случаите на КОВИД-19 и на натиска върху лечебните заведения, съобщи Ройтерс, като се базира на известие на гръцките управляващи.

Миналия месец Гърция вкара условие заведенията за хранене, клубовете и другите заведения да работят до среднощ и то единствено за клиенти, седнали на маси, и без музика. Мерките бяха въведени след нарастване на случаите на инфектирани с ковид през коледните празници поради бързо разпространяващия се вид Омикрон.

" Решихме да понижим рестриктивните мерки, взимайки под внимание развиването на пандемията от позиция на случаите, които понижават през последните седмици ", сподели гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис в изказване по малкия екран.

Той уточни, че макар продължаващия напън върху здравната система, нивото на хоспитализации и на изписвания от болница и по-краткото и по-леко боледуване при разновидността Омикрон спрямо разновидността Делта, разрешават на управляващите да облекчат ограничаващите ограничения.

Ограниченията във връзка с запълненост на потенциала на залите при спортни прояви остават в действие, също както и условието за носене на двойни маски в супермаркетите и публичния превоз.
В Гърция през днешния ден са регистрирани 19 712 нови случаи на КОВИД-19. Случаите на болест бележат спад, откакто доближиха рекордно равнище от към 50 000 дневно при започване на януари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР