Гърция ще позволи на ресторантите да отворят отново в началото

...
Гърция ще позволи на ресторантите да отворят отново в началото
Коментари Харесай

Без пътувания между регионите в Гърция по Великден

Гърция ще разреши на заведенията за хранене да отворят още веднъж при започване на идващия месец, заяви гръцкият държавен министър Йоргос Герапетритис, представен от Ройтерс. Нашето желание е да имаме координирано отваряне на заведенията за хранене след Великден, съобщи министърът пред гръцката социална телевизия ЕРТ.

Гърците няма да имат право да пътуват сред обособените райони по Великден, оповестява в. " Катимерини ".

Правителството работи по пътна карта за последователно отваряне след великденските празници, а детайлите по облекчаването на ограниченията се чака да бъдат обявени от премиера Кириакос Мицотакис до края на седмицата.

Гърция ще опита първо да понижи въздействието на пандемията, откакто предходната седмица региона Атика записва нарастване на вирусния товар в отпадните води от 171 %, което се чака да се изрази в повишаване на новите случаи на COVID-19 през идващите дни.

Гръцки експерти изследват проби от инсталациите за биологична обработка на отпадните води, които дават данни, оформящи картината на разпространяване на ковид. Покачване на вирусния товар в Атика е записано в седмицата от 12 до 18 април спрямо миналата (5-11 април).

Подобно нарастване се следи и на остров Крит, където град Ретимно е записал повишаване на вирусния товар в отпадните води от 120 %, а в град Агиос Николаос нарастването е от 360 %, показва " Катимерини ".

Здравните специалисти хвърлят виновността върху скупчванията на хора, които се следят през последните седмици, в това число противозаконни празненства на централни площади в Атина.

Същевременно поради разнообразни проблеми се следи закъснение в доставките на комплекти за независимо тестване за коронавирус вкъщи, което е наложително за учениците в гимназиите, учителите и работещите в сферите на услугите.

В резултат на всичко това доста малко хора ще могат да пътуват сред районите по Великден, отбелязва " Катимерини ".

Пътуванията ще бъдат позволени единствено по работа, по здравословни аргументи и за наличие на заравяне, при показване на съответния документ за всяка от тези обстановки.

Разведени и разграничени родители, чиито деца живеят в разнообразни префектури, също ще имат право да пътуват при показване на съответния документ.

Междувременно държавното управление и Гръцката православна черква реализираха всекидневен компромис за разпоредбите по великденските празници, съгласно който религиозните служби ще бъдат водени навън, а на 1 май главната великденска работа ще бъде извършена два часа по-рано, написа " Катимерини ".

Във вторник гръцките здравни управляващи оповестиха за нови 3789 случая на COVID-19 и 87 смъртни случая, свързани с инфекцията. Така общият брой на доказаните случаи в Гърция набъбна на 320 629, а на смъртните случаи - на 9627. Интубираните пациенти към вчерашна дата бяха 847.

Здравен специалист предизвести за четвърта вълна на пандемията през лятото, в случай че ограничаващите ограничения бъдат разхлабени прекалено много, оповестява още вестникът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР