Гърция ще плати висока цена, ако продължи да притеснява турски

...
Гърция ще плати висока цена, ако продължи да притеснява турски
Коментари Харесай

Ердоган пак плаши Гърция с последствия заради провокации

Гърция ще заплати висока цена, в случай че продължи да тормози турски самолети над Егейско море. За това предизвести турският президент Реджеп Ердоган в събота, представен от Агенция Франс Прес. 

" Хей, Гърция, погледни историята. Ако отидеш по-далеч, ще платиш висока цена ", съобщи Ердоган на протест в Черноморския район.

Ердоган събота упрекна Гърция, че " окупира " острови.
 Съюзник на Ердоган плаши Гърция с война
Съюзник на Ердоган плаши Гърция с война

Ердоган пред поддръжници: Готови ли сме за офанзива през 2023 година?

" Имаме единствено една дума да кажем на Гърция: Не забравяйте Измир ", сподели Ердоган, като напомни края на гръцката окупация, откакто турските сили навлязоха в града през 1922 г.  Когато пристигна времето, ще създадем нужното. Както споделяме, може да дойдем ненадейно една вечер ", добави той, употребявайки постоянно повтаряните си думи, когато говореше за започване на интервенция в прилежаща Сирия.

Припомняме, че в края на август Турция разгласи, че Гърция употребява С-300 против нейни самолети.

Анкара разгласи тогава, че ще съобщи записи на представители на НАТО. 

Според разпоредбите в НАТО потреблението на системи С-300 и последващите ограничения се дефинират за враждебно държание.

От Американския държавен департамент прецизират, че са осведомени със протичащото се на Балканите и ще насърчат двете страни - съдружници в НАТО - Гърция и Турция да работят дружно за поддържането на мира и сигурността в района.

Турция е член на НАТО към този момент над 70 години и от началото на 2022 година е оповестила, че общо 256 пъти гръцки военни самолети са нарушили турското въздушно пространство, а 158 пъти турски самолети са били засичани и унизени със системата за противовъздушна защита на Гърция.
 Турция с доказателства, че Гърция употребява С-300 против нейни самолети
Турция с доказателства, че Гърция употребява С-300 против нейни самолети

Властите в Анкара са уверени, че турската радарна система е записала задействането на гръцката система С-300

На 30-и август, във връзка 100-годишнината от " Деня на успеха ", когато в Турция означават успеха на турската войска над гръцките сили в борбата през 1922 година покрай Афион Кютахя в Мала Азия, президентът Ердоган посвети забележителна част от речта си и на Гърция, като сложи въпроса: " Готови ли сме за офанзива през 2023 година? "

През юни турският външен министър Мевлют Чавушоглу сподели, че Анкара ще оспори суверенитета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР