Гърция ще наеме това лято два френски бойни кораба. Атина

...
Гърция ще наеме това лято два френски бойни кораба. Атина
Коментари Харесай

Гърция се оборудва с френски фрегати, Турция я нарича „сборище на престъпници“

Гърция ще наеме това лято два френски бойни кораба. Атина желае да ускори своите отбранителни благоприятни условия в Егейско море на фона на засилващото се напрежение с Турция, оповестява The Local.

Заместник-министърът на защитата Фотис Кувелис съобщи, че Франция „ ще ни даде две фрегати чартърен “. „ Споразумението е финализирано по време на телефонен диалог сред гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и френския президент Еманюел Макрон “, добави заместник-министърът.

Гърция ще наеме две фрегати клас „ ФРЕММ “ за интервал от пет години като се чака те да бъдат въведени във ВМФ на страната до август. Двете фрегати, най-вероятно „ Лангедок “ и „ Аквитания “ ще засилят военните благоприятни условия на страната, до момента в който напрежението с Турция се ускорява.

Междувременно турският министър на правораздаването Абдулхамид Гюл изпрати писмо до гръцкия си сътрудник, откакто съдът в Гърция подреди освобождението на един от осемте турски военни, избягали в нея след несполучливия опит за прелом в Турция на 15 юли 2016 година.

В писмото Абдулхамид Гюл съобщи, че „ Гърция се е трансформирала в сборище за нарушители “, оповестява организация „ Анадолу “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР