Гърция се превърна в стратегически плацдарм за американската армия, която

...
Гърция се превърна в стратегически плацдарм за американската армия, която
Коментари Харесай

Блинкен: Гърция се превърна в стратегически плацдарм за американската армия

Гърция се трансформира в стратегически плацдарм за американската войска, която ускорява наличието си в страната. Това сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на среща с външния министър Никос Дендиас, откривайки 4-ия кръг от гръцко-американския стратегически разговор в гръцкото външно министерство.

Opened the U.S.-Greece Strategic Dialogue with and recognize that U.S.-Greece relations are stronger than ever. At the dialogue in October 2021, I signed the updated U.S.-Greece Mutual Defense Cooperation Agreement, the bedrock of our defense relationship.

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken)
" С нас тук са представители на Държавния департамент на Съединени американски щати, търговията, вътрешната сигурност, защитата. Днешните полемики ще продължат там, където предходният кръг от стратегически разговор завърши през 2021 година, от този момент бяха подхванати значими стъпки. Подобрихме връзките в полева защита сред нашите две страни, ние даваме опция на нашите бойци да организират взаимни учения в разнообразни страни. Гърция се трансформира в в действителност стратегически център в района за американските военни елементи, които усилват наличието си тук ", сподели още Блинкен.
„ 123 милиона $ бяха вложени във военната база в региона на Суда на остров Крит. Ние също по този начин желаеме да помогнем на НАТО още повече в продължаването на напъните му да противодейства на нашествието на Русия в Украйна “, добави още Блинкен.
" Гърция беше доста потребна при оправянето с естественото злополучие в Турция, като изпрати там пожарникари, спасители и лекари. Спомням си, Никос, вие казахте, че Гърция несъмнено ще помогне на Турция, че двустранното съдействие ще се разшири, казахте по-специално, че не би трябвало да чакаме ново разрушително земетресение, с цел да укрепим връзките си. Това е значим миг за нашите съдружници в значима част от света ", разяснява Блинкен.

 
21 Фев 20233721 Фев 202327621 Фев 202353921 Фев 202316621 Фев 2023122921 Фев 2023537Коментарийосарян21 Фев 2023 12:08ч.
както е ставало дума нееднократно - на гърчетата постоянно можеш да разчиташ, няма да те подведат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231110607 Фев 2023147720 Фев 2023215918 Фев 2023871
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР