Гърция се подготвя да узакони използването на медицински канабис чрез

...
Гърция се подготвя да узакони използването на медицински канабис чрез
Коментари Харесай

И Гърция влиза в бизнеса с медицински канабис

Гърция се приготвя да узакони потреблението на медицински канабис посредством смяна, която скоро ще бъде импортирана в Народното събрание, заяви зам.-министърът на земеделието Янис Циронис, представен от Франс прес. Целта е да бъдат привлечени вложения в земеделието.

Промяната на закона ще позволи развъждането и производството на фармацевтични артикули въз основата на медицински канабис.

Оборотът от вложенията в медицински канабис се прави оценка на 1,5 – 2 милиарда евро, означи Циронис. От бизнес нишата се интересуват гръцки, израелски и канадски вложители.

През уикенда в Гърция бе проведена първата интернационална експозиция за канабиса с медицински цели.

Според локалното държавно управление и специалисти по климата изискванията в Гърция са доста подобаващи за развъждане на медицински канабис.

Производството на медицински препарати от растението набира скорост в разнообразни елементи на света и специалистите правят оценка пазара на към 55 милиарда $.

Миналата година гръцкото държавно управление позволи вноса при избрани условия на фармацевтични артикули от медицински канабис и развъждането на коноп (cannabis sativa) за индустриални цели. Конопът може да се употребява в строителството, текстила, производството на хартия, хранителната индустрия, както и за композитни материали.

Десетина страни в Европейски Съюз също са разрешили канабиса за медицински цели. България не е измежду тях. Препаратите са легализирани и в Македония.

Медицинският канабис има потвърден удобен резултат при лекуването на редица болести, измежду които рак и епилепсия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР