Гърция се оплака писмено на ООН, ЕС и НАТО от

...
Гърция се оплака писмено на ООН, ЕС и НАТО от
Коментари Харесай

Гърция се оплака на ООН, ЕС и НАТО от заплахите на Ердоган

Гърция се оплака документално на Организация на обединените нации, Европейски Съюз и НАТО от заканите на турския президент Реджеп Ердоган, че ще нахлуе някоя нощ на гръцките острови в Егейско море и че се изчерпва търпението му за милитаризацията на района.

Териториални разногласия сред Атина и Анкара за няколко острова в Егейско море, както и скупчването на гръцка военна мощ на тези острови провокира закани от страна на турския президент.

Според мнения на специалисти турската страна реагира на възходящото военно наличие на Съединени американски щати, както и на френските продажби на оръжия за Атина, които могат да трансформират военния баланс в Егейско море.

Турският президент заплаши Атина с думите: „ Някоя нощ ще дойдем “.

Гръцкият външен министър Никос Дендиас публично осведоми Организация на обединените нации, Европейския съюз и НАТО за ескалация на напрежението от страна на Анкара, предава БНР.

Френският външен министър съобщи в Атина, че „ Франция е подкрепяща, когато става въпрос за закани против суверенитета на Гърция “. „ Неприемливо е Гърция да получава закани от страна съдружник в НАТО “, съобщи министър председателят Мицотакис.

Лидерите на опозиционните партии поддържаха премиера във връзка с политика към Анкара в границите на интернационалното право и разговор без ескалация на напрежението.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР