Гърция се бори с преодоляване на щетите от циклона Елиас“,

...
Гърция се бори с преодоляване на щетите от циклона Елиас“,
Коментари Харесай

1000 л на квадрат потопили Волос

Гърция се бори с превъзмогване на вредите от циклона „ Елиас “, който удари страната.

Втора мощна стихия за по-малко от месец връхлетя елементи от Централна Гърция, като опустоши пътища, унищожи мостове и наводни хиляди домове. Властите оповестиха, че най-тежките вреди са регистрирани в региона на Волос и в северните елементи на близкия остров Евия - регион, уязвим от наводнения заради последствията от големите горски пожари преди две години.

Пожарната работа извърши голям брой избавителни интервенции и евакуации. От Волос са избавени близо 300 блокирани жители.

 
Ние сме под вода. Вижте какво е ситуацията тук. Това е за повторно. Загубихме имуществото си. Загубихме живота си. Изгубихме душите си.
Марилена, локален гражданин

Жителите на Волос използваха мопове и лопати, с цел да изгребат калта от домовете си и да се опитат да защитят имуществото си.

 
Ситуацията не просто е била преодоляна по аматьорски метод. Тя беше извънредно рискова и неоправдателна.
Пантос Пинакас, локален гражданин

Спасителите претърсваха и планински регион за двама души, откакто частен хеликоптер, летящ в неприятното време, се изгуби.

 
Когато заваля се качихме на горния етаж. Не можехме да останем тук, тъй като водата нахлуваше и на процедура плувахме. Останахме на горния етаж при нашия наемател. Те ни одобриха нощес.
Апостолис Даферерас, локален гражданин

Огромните, невиждани количества превалявания единствено за няколко дни ни демонстрират по неоспорим метод, че климатичната рецесия към този момент е тук, в Средиземноморието, в Гърция, съобщи министърът на климатичната рецесия и гражданската отбрана Васи́лис Кики́ляс.

Количеството превалявания, залели град Волос в Централна Гърция, е 30 пъти над междинното равнище за септември. За по-малко от месец са регистрирани 1000 литра вода на квадратен метър. 

По-рано този месец неприятното време засегна същия регион, като умъртви 16 души и нанесе вреди на стопанства и инфраструктура за над 2 милиарда евро.

Атинският университет „ Каподистрия “ изпрати първата си пратка със седем тона филантропична помощ за жителите на потърпевшите от наводнения региони в префектура Тесалия, Централна Гърция Европейският съюз даде обещание на Гърция финансова помощ в размер на над 2 милиарда евро за справяне с вредите, породени от летните пожари и продължаващите наводнения, а Атина предоговаря изискванията на други пакети с помощи, с цел да насочи средствата към превъзмогване на последствията от пожарите.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР