Гърция създава нов център за мигранти от затворен тип в

...
Гърция създава нов център за мигранти от затворен тип в
Коментари Харесай

Гърция създава нов център за мигранти

Гърция основава нов център за мигранти от затворен вид в северната част на страната. В него ще бъдат арестувани новопристигналите мигранти през последните дни както през сухопътната, по този начин и през морската граница, написа в днешния си брой ежедневникът "Катимерини ".

Центърът ще проработи незабавно и ще служи за краткотрайно настаняване на мигрантите, които няма да бъдат регистрирани, а неотложно ще бъдат репатрирани в страните си на генезис.

Европейска комисия дава на Гърция 700 млн. евро за справяне с мигрантския напън

Вчера беше обнародван и указът, с който за един месец се замразява подаването на нови молби за леговище в Гърция. С тези дейности държавното управление се пробва от една страна да покаже решимостта си да се оправи с новата обстановка на гръцко-турската граница, а от друга - да понижи напрежението, което царува по островите в източната част на Егейско море, написа Българска телеграфна агенция.

Вестникът разяснява и вчерашния телефонен диалог на турския президент Реджеп Тайип Ердоган с немския канцлер Ангела Меркел. "Катимерини " разяснява, че Ердоган се стреми към огромен пазарлък с Европейски Съюз, с цел да бъде признато настояването му за основаване на "зона за сигурност " в Северна Сирия. Изданието оповестява и за визитата на водачите на Европейски Съюз през вчерашния ден в граничната зона на Гърция с Турция и написа, че съюзът е подкрепил Атина и се е заел да отпусне 700 милиона евро за справяне с казуса с новите миграционни потоци от изток.

"Евроармия на границата " е заглавието, под което "Та неа " оповестява за европейската поддръжка за страната. Идват патрулни кораби, хеликоптери, гранични чиновници и финансова помощ, написа вестникът. Той цитира и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е декларирала: "Тези, които ни слагат на тестване, ще бъдат разочаровани ".

Изданието предава думите и на опозиционния водач Алексис Ципрас, който в изявление за телевизия "Мега " е декларирал, че ще "даде тил " на държавното управление, в случай че има проект, и че затварянето на границите е било вярно решение.

Урсула фон дер Лайен: Европа поддържа Гърция в разгара на рецесията с мигрантите

Солунското издание "Типос Тесалоникис " написа, че "Еврос разсънва Европа ", а "Елефтерос типос " разяснява, че водачът на СИРИЗА Алексис Ципрас е направил салто, като е одобрил затварянето на границите.

Свързаният със СИРИЗА вестник "Авги " също цитира Ципрас, който споделя, че Гърция се нуждае от национална тактика по казуса с миграцията, както и че страната би трябвало да упорства пред съдружниците си да поемат част от отговорността и да наложат наказания против Турция. Вестникът написа още, че държавното управление нарушава националното, европейското и интернационалното право във връзка с убежището, като в същото време демонстрира толерантност към ескалацията на крайнодясното принуждение по островите, където "групи крайни фашизоиди " взимат закона в свои ръце.

Изградиха палатков лагер за мигранти край Дойран в Турция

Лявото издание "Ефимерида звук синдактон " упреква държавното управление, че с поддръжката на Брюксел се съгласява Гърция да се трансформира в "склад за хора ". Вестникът разяснява и идната среща на президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган за Сирия с известната национална поговорка "Две магарета се скарали в непознат обор ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР