Гърция съобщи, че са договорени нови четири танкера с газ,

...
Гърция съобщи, че са договорени нови четири танкера с газ,
Коментари Харесай

Нови 4 танкера с газ идват през януари на Ревитуса, част от гориво е за България

Гърция заяви, че са контрактувани нови четири танкера с газ, които през януари ще дойдат на терминала Ревитуса. Част от газа е предопределена за България, заяви БНР.

През януари Гърция е подготвена да продължи снабдяването с природен газ за България, оповестяват от оператора на гръцката газоприносна система ДЕСФА.

В същото време се поддържа стратегически запас от полутечен газ на терминала. През януари втечненият газ е импорт от Алжир, Нигерия и Египет, допълват информацията от гръцка страна.

Терминалът за полутечен газ на остров Ревитуса до Атина е с повишен двойно размер, което дава техническа опция да доставя с газ и за България.

Двете страни водят договаряния и за увеличение на техническия потенциал на интерконектора,съобщават от гръцкото министерство на енергетиката.

Същевременно в Гърция се построява нов терминал, дружно с този при Александруполис, който се намира край полуостров Пелопонес. При стартирането му в употреба това оборудване ще усили потенциала на предпазване на полутечен газ и гаранциите за задоволително гориво към България, по коментар на експерти.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР