Гърция премахна изискването за отрицателен тест при преминаване на границата

...
Гърция премахна изискването за отрицателен тест при преминаване на границата
Коментари Харесай

Без тест за влизане в Гърция при наличие на европейски сертифика

Гърция отстрани условието за негативен тест при прекосяване на границата за притежателите на европейския зелен документ, само че за останалите пътуващи то остава в действие. В същото време изтича валидността на документите на доста имунизирани гърци, които не са си сложили бустерна доза ваксина против Ковид. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 646
Здравното министерство в Атина анулира от през днешния ден над 300 хиляди документа без бустерна доза и минали 7 месеца от втората. Притежателите им се смятат за неимунизирани и са задължени да показват негативен тест при отиване на работа, както и в комерсиалните магазини и заведенията.

За гърци и чужденци, имунизирани в страни отвън Европейския съюз, документите се признават след заверка в Гърция. Ваксинираните в България минават граница до 9 месеца след втората доза, само че в страната за посещаване на публични места са годни до 7 месеца. Сертификати с бустерна доза са без ограничавания.

Властите тестват на изборен принцип влизащите в страната.

От Съвета за надзор на пандемията оферират ограничаващите ограничения да останат до края на февруари, а маските до началото на лятото, съобщи БНР.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 646  Случаите на COVID-19 в Румъния са пет пъти повече от формалната статистика Случаите на COVID-19 в Румъния са пет пъти повече от формалната статистика  В област Ямбол от през днешния ден са в действие спомагателни противоепидемични ограничения В област Ямбол от през днешния ден са в действие спомагателни противоепидемични ограничения  Проф. Радостина Александрова: Безобиден вирус няма Проф. Радостина Александрова: Безобиден вирус няма
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР