Гърция планира да въведе стимули за пенсионери от Северна Европа

...
Гърция планира да въведе стимули за пенсионери от Северна Европа
Коментари Харесай

Гърция иска да е Флорида на Балканите за пенсионери

Гърция възнамерява да вкара тласъци за пенсионери от Северна Европа да се открият в страната и по този метод да се трансформира във " Флорида на Балканите ", оповестява " Катимерини ", представен от Dnes.bg.

Такива ограничения са били разисквани през вчерашния ден на съвещание в резиденцията на премиера Кириакос Мицотакис. Това, което се дискутира, е въвеждането на португалския модел.

Според него пенсионерите, които трансферират данъчния си адрес в страната и обитават в нея за избран интервал от време, се освобождават за 10 години от налог върху приходите, които получават от родината си.

Както демонстрира португалският опит, изгодите за гръцката стопанска система от заселването на северноевропейски пенсионери биха били от увеличение на потреблението и от евентуалните вложения в недвижими парцели. Ако бъде взето сходно решение, от налог биха били освободени освен пенсиите на преселниците, само че и всевъзможни приходи, които вероятно получават от недвижими парцели, както и дивиденти от акции на всички места по света.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР