Гърция планира да продаде 20% от акциите на Националната банка

...
Гърция планира да продаде 20% от акциите на Националната банка
Коментари Харесай

Гърция обяви продажба на 20% дял от Националната банка NBG

Гърция възнамерява да продаде 20% от акциите на Националната банка на Гърция (NBG) след приключването на продажбата на 9% дял в Alpha Bank на UniCredit. Акциите на втората по величина банка в Гърция NBG, по пазарна стойност, ще бъдат продадени посредством обществено предложение и частно разпространение на цена сред 5 и 5,44 евро на акция, съгласно известие на Hellenic Financial Stability Fund.

Държавният фонд за избавяне на банки HFSF закупи дялове в най-големите кредитори в Гърция против 50 милиарда евро, с цел да ги рекапитализира по време на финансовата рецесия в страната. В момента има 40,4% дял в NBG и 27% дял в Piraeus Bank, третият по величина заемодател в Гърция.

" От каузи от 20%, 17% ще бъдат препоръчани на фондове и 3% на вложители на дребно. Ако има мощно търсене, HFSF може да усили предлагания дял до 22% ", излиза наяве от чиновник, участващ в процеса, представен от reuters.

HFSF заяви, че е продала своя дял от 9% в Alpha Bank на UniCredit за 293,5 милиона евро след усъвършенствана оферта от италианската банка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР