Гърция планира да купи от САЩ три безпилотни летателни апарата

...
Гърция планира да купи от САЩ три безпилотни летателни апарата
Коментари Харесай

Гърция купува дронове от САЩ и Израел с обхват до Либия

Гърция възнамерява да купи от Съединени американски щати три безпилотни летателни апарата с благоприятни условия за наблюдаване от Черно море до Либия, съобщи в петък министърът на защитата на Гърция Никос Папагиотопулос, оповестява държавната осведомителна организация ANA-MPA, представена от " Катимерини ".

" И не ми казвайте, че не би трябвало да инспектираме района до Либия и че би трябвало да вървим единствено от Еврос до Крит, като се имат поради най-новите развития ", изяснява той пред депутатите по време на спор по отношение на проектозакон за надграждане на гръцките изтребители Ф-16 и " Мираж ".

Панагиотопулос прави отпратка към съглашението за морска граница сред Анкара и Триполи, което Гърция разгласи за невалидно и нелегално.

Министърът добавя, че Съветът за външни работи и защита на Гърция, авансово е одобрил придобиването на още два дрона, направени в Израел, обособена стратегия.

Правителството поддържа контакт и със Солунския университет " Аристотел " за произвеждане на дронове на локално равнище.

" Възползвайки се от гения и изобретателността на изследователския екип, европейските благоприятни условия за финансиране, нашата отбранителна промишленост и съответен график, скоро ще имаме гръцки БПЛА ", изяснява той и добавя, че преподавателите и студентите на университета към този момент са създали 3-4 прототипи, като още един ще бъде тестван през лятото в Тесалия, централна Гърция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР