Гърция отбелязва Успение Богородично със строги мерки срещу COVID-19. Заради

...
Гърция отбелязва Успение Богородично със строги мерки срещу COVID-19. Заради
Коментари Харесай

Край на купоните в Гърция - затегнаха мерките за таверни, заведения и барове

 Гърция отбелязва Успение Богородично със строги ограничения против COVID-19. Заради растящия брой инфектирани държавното управление в Атина вкара нови ограничавания, които ще са в действие до 24 август. В по-голямата част на Гърция заведенията, кафенетата и нощните клубове ще работят с лимитирано работно време.

Край на огромните групи в гръцките таверни. На маса към този момент могат да сядат единствено четирима, а на събирания в заведенията не могат да участват повече от девет души. Край и на дългите нощни занимания - множеството заведения за хранене и кафенета в Гърция ще затварят в среднощ и ще могат да отварят в 7 ч. сутринта.

Никос Хардаляс, зам.-министър по гражданска отбрана: " Забранява се и събиране на повече от 50 души на едно място при образуване на публични събития ".

С настъплението на втората вълна на COVID-19 най-критично е ситуацията в Испания. През последните 15 дни там са регистрирани над 50 000 нови случая. Повечето от инфектираните са под 35 години.

В доста региони на Европа продължава транспортният безпорядък, провокиран от решението на Лондон да вкара карантина за идващи от Франция, Нидерландия и още четири страни. Мярката влезе в действие тази заран и принуди хиляди британци да сложат завършек на ваканциите си.

В Русия, учените от изследователския институт " Гамалея " обраха овациите за СПУТНИК-5 - създадената от тях ваксина против СОVID-19. Днес беше създадена първата партида от нея. От Москва обявиха, че към този момент имат поръчка от 20 страни, заяви Българска национална телевизия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР