Гърция остава в плен на унищожителни горски пожари. Тази нощ

...
Гърция остава в плен на унищожителни горски пожари. Тази нощ
Коментари Харесай

Евакуация и на остров Корфу заради пожарите

Гърция остава в плен на унищожителни горски пожари. Тази нощ управляващите подредиха евакуация и на остров Корфу.

Популярната туристическа дестинация стана следващото място в Гърция, в което жегите, сушата и евентуално човешка интервенция, доведоха до пожари. Свидетелски фрагменти демонстрират по какъв начин огнената буря е стигнала съвсем до плажа.

Тежка остава ситуацията и на Родос, където беше осъществена най-мащабната евакуация на хора поради пожар в гръцката история.

20 000 души - локални и туристи, бяха принудени да изоставен острова, откакто шести ден пламъците са отвън надзор и към този момент горят в няколко селища.

Стотици хора прекараха нощта на летището в очакване да отпътуват назад за родните си страни, съобщи Българска национална телевизия.

Прогнозите са и през тази седмица междинната температура в Гърция да се задържи към 40 градуса. Очаква се това да докара до още пожари.

В потушаването на огъня вземат участие противопожарни екипи от няколко страни, в това число България.

Посолството на България в Атина предлага на българските жители, краткотрайно или непрекъснато пребиваващи в регионите на пожарите в Гърция, да наблюдават известията и наложително да извършват всички рекомендации на Министерството на външните работи на Гърция, които са налични на гръцки и британски език.

Посолството е осигурило непрекъснато дежурство за оказване на подпомагане на българските жители.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР