Гърция осъжда жестоките действия, заради които за съжаление много невинни

...
Гърция осъжда жестоките действия, заради които за съжаление много невинни
Коментари Харесай

Гърция осъжда нападението на Русия над Украйна

„ Гърция осъжда жестоките дейности, поради които за жалост доста почтени хора ще изгубят живота си “, съобщи министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година при започване на изключителното съвещание на Правителствения съвет за национална сигурност (КИСЕА), съобщи организация АНА-МПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 755
 „ Гърция зачита териториалната целокупност, сувернитета и независимостта на всички страни. Oсъжда, затова,  дейности, които противостоят на тези правила “, е декларирал още Мицотакис. 

„ Като страна-членка на Европейски Съюз и НАТО ние се координираме с сътрудниците си, с цел да може реакцията ни не просто да е обща, а и да подхожда на първата по рода си съветска провокация “, е показал гръцкият министър председател. 

Мицотакис е подчертал, че Атина следи обстановката с гръцката общественост в Украйна, изключително в региона на Мариупол. 

„ Нападението на Русия против Украйна изправя по трагичен метод международната общественост пред отговорностите й. Защото в украинската рецесия на тестване са сложени доста неща – интернационалното право, дейностите на договорите, само че и правото на страните да живеят свободно. Заплахите също са доста – от геополитическата непоклатимост в Европа до международния енергиен баланс “, е отбелязал още Мицотакис. 

Премиерът е уверил на изключителното съвещание на КИСЕА, че Гърция е осигурила енергийните си доставки, оповестява Ройтерс. 

„ Гърция осъжда недвусмислено съветското нахлуване против Украйна, което е очевидно нарушаване на интернационалното право и международните правила. То подкопава европейския мир и сигурност “, се показва в известие на гръцкото външно министерство, показва АНА-МПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 755  Вътрешна македонска революционна организация: В Украйна живеят 500 хиляди българи, те би трябвало да са държавен приоритет сега Вътрешна македонска революционна организация: В Украйна живеят 500 хиляди българи, те би трябвало да са държавен приоритет сега  Хиляди коли напущат Киев, трафикът е усложнен

Хиляди коли напущат Киев, трафикът е усложнен  Янев за съветската инвазия в Украйна: Подобна експанзия е неприемлива Янев за съветската инвазия в Украйна: Подобна експанзия е недопустима
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР