Гърция определи като оклеветяване резолюцията на Европейския парламент, заклеймяваща враждебната

...
Гърция определи като оклеветяване резолюцията на Европейския парламент, заклеймяваща враждебната
Коментари Харесай

Гърция обвини Европейския парламент в клеветническа кампания


Гърция дефинира като " очерняне " резолюцията на Европейския парламент, заклеймяваща враждебната медийна среда в страната, която съгласно органа съставлява " доста сериозна " опасност за полезностите на Европейски Съюз, съобщи Агенция Франс Прес.

Екологичен потенциал разгласи, че резолюцията, призната тази седмица, отбелязва " враждебна среда за медии и публицисти, шпионски програмен продукт, корупция и потребление на мощ от полицията ".

Европейската комисия би трябвало надлежно да преразгледа бъдещото погашение на средства от блока за Гърция.

" Гърция е оклеветена. Целта е да се омаловажат престижът и триумфите на Гърция през последните години ", сподели държавният представител Павлос Маринакис.

Резолюцията показва " сериозна угриженост по отношение на доста съществени закани за демокрацията, върховенството на закона и главните права в страната ".

Маринакис дефинира хода като " политически трик " против дясноцентристката Европейска национална партия преди изборите за евродепутати през юли.

В резолюцията се споделя, че публицистите в Гърция са били изправени пред физически закани и словесни офанзиви, в това число от високопоставени политици, и обидни правосъдни каузи.

В документа са маркирани неналичието на прогрес в следствието на убийството на гръцкия престъпен публицист Джордж Караиваз през април 2021 година

През ноември организацията за наблюдаване на медиите " Репортери без граници " съобщи, че Гърция на процедура саботира следствие на траял месеци скандал с подслушване, обвързван с кабинета на самия министър председател.

„ Разследването е в цялостен застой и гръцките институции наподобяват решени да не го оставят да напредне “, се споделя в позицията.

През 2022 година беше разкрито, че редица министри и други длъжностни лица са били следени от държавното разузнаване, което се управлява от кабинета на министър-председателя.

Най-малко 11 души, в това число прокурорът на държавната разследваща организация EYP и шефът на гръцката полиция, също бяха атакувани със злотворен програмен продукт Predator, стана ясно през ноември след медийно следствие, включващо френския онлайн вестник Mediapart, немското списание " Дер Шпигел " и гръцкия новинарски уебсайт " Обединени кореспонденти ".

Резолюцията на Европейския парламент също по този начин означи несъразмерната приложимост на мощ от страна на полицията и незадоволителното качество на последващите следствия и правосъдни решения, хипотетичната корупция, продължителността на правосъдните производства и вероятните спорове на ползи, в това число навлизане на проведена престъпност в полицията.

Евродепутатите обявиха, че имат съмнения липса на политическа безпристрастност в парламентарно следствие на най-тежката влакова злополука в Гърция през февруари 2023 година, която аргументи гибелта на 57 души.

Регистрирани са също малтретиране на мигранти, " систематично " отбиване и правосъден тормоз против деятели за правата на индивида. /БГНЕС

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР