Гърция обяви двуседмична блокада в понеделник на втория си по

...
Гърция обяви двуседмична блокада в понеделник на втория си по
Коментари Харесай

Коронавирус: Гърция блокира Солун за 2 седмици

Гърция разгласи двуседмична обсада в понеделник на втория си по величина град Солун , с цел да се опита да ограничи скока в случаите на ковид , оповестява Агенция Франс Прес.

Полетите до и от летището в Солун също ще бъдат прекратени по мярката, която влиза в действие във вторник и визира и северния град Серес.

" Здравната обстановка в Солун е сериозна . Трябва да действаме, за да избегнем претоварването на здравната система ", съобщи представителят на държавното управление Стелиос Пецас.

Всичко ще остане затворено, като се изключи учебните заведения, а тези, които желаят да изоставен домовете си, ще би трябвало да потърсят позволение посредством текстово известие.

Последните ограничавания последваха локализирани блокади в районите Козани и Кастория, също в Северна Гърция, по-рано този месец.

" Правителството неведнъж предизвести (за вируса), само че някои не послушаха ", съобщи здравният министър Василис Кикилиас, който посети Солун в понеделник, откакто през уикенда там бяха регистрирани 1300 нови случая.

Премиерът Кириакос Мицотакис разгласи в събота нови блокади в Атина и други огромни градове от вторник. " Трябва да действаме в този момент , преди отделенията за интензивно лекуване да се запълнят... Вирусът нападна на талази и би трябвало бързо да се приспособяваме. "

Гърция е записала над 37 000 случая на ковид от февруари, в това число над 1600 в неделя и общо 635 смъртни случая.

Мицотакис съобщи, че новите ограничения ще затворят заведения за хранене, кафенета, клубове, кина, музеи и фитнес зали в най-засегнатите региони, само че няма да обиден бизнеса на дребно и учебните заведения, с цел да смекчат удара върху стопанската система.

Останалата част от страната ще би трябвало да съблюдава комендантски час, до момента в който потреблението на маски е наложително в закритите публични пространства , сподели Мицотакис.

Но за разлика от блокирането в цялата страна, наложено през март, към този момент придвижването сред районите не е лимитирано , добави той, до момента в който на хотелите и фризьорските салони също ще бъде позволено да работят, а учебните заведения ще останат отворени. " Пълното блокиране би навредило на стопанската система и обществото ", сподели Мицотакис.
 Коронавирус: Масово постановат санкции в Гърция - даже за погрешно сложена маска
Коронавирус: Масово постановат санкции в Гърция - даже за погрешно сложена маска

" Който не съблюдава предписанията на здравните управляващи, копае гроб "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР