Гърция обяви допълнителни ограничения, отнасящи се основно за нощните заведения,

...
Гърция обяви допълнителни ограничения, отнасящи се основно за нощните заведения,
Коментари Харесай

Гърция с нови ограничения за заведения и магазини от 3 януари

Гърция разгласи спомагателни ограничавания, отнасящи се главно за нощните заведения, които ще бъдат в действие в интервала от 3 до 16 януари, с цел да ограничи разпространяването на ковид, оповестява Ройтерс. Днес страната записва рекордните 9 284 случая и 66 умряли.

Съгласно новите ограничения носенето на маски с висока степен на отбрана ще бъде наложителни в супермаркетите, превоза и заведенията за хранене. Баровете и заведенията за хранене ще работят до среднощ, ще има и оптимално ограничаване от шест души на маса.

„ Ако установим, че тези ограничения не се съблюдават, ще забраним музиката (на места за забавление) “, сподели министърът на опазването на здравето Танос Плеврис на конференция.

Правителството също по този начин реши да ограничи визитата на спортни събития до 10% от потенциала или горна граница от 1000 души.

Властите към този момент стегнаха съществуващите разпореждания предходната седмица, като направиха наложителни маските навън и не разрешиха коледни и новогодишни празненства.

В Атина държавното управление възнамерява да изиска от лечебните заведения от частния бранш да подкрепят системата на публичното опазване на здравето, в случай че е належащо, с цел да се оправи с хоспитализациите.

Здравните специалисти считат, че „ Омикрон “ е по-заразен от предходните варианти на ковид, само че две изследвания през последната седмица демонстрират, че засегнатите се нуждаят в по-малка степен от болнично лекуване.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР