Гърция обяви, че ще предостави данъчни облекчения за период от

...
Гърция обяви, че ще предостави данъчни облекчения за период от
Коментари Харесай

Гърция обяви данъчни стимули за дългосрочните наеми

Гърция разгласи, че ще даде данъчни облекчения за интервал от три години на притежателите на жилища, които ги преобразуват от краткосрочно отдаване чартърен в дълготраен наем. Така страната се трансформира в следващата в Европа, която пробва да ограничи ваканционните парцели, в опит да се оправи с дефицита на жилища, написа Reuters.

Бумът на краткосрочните наеми в Европа към този момент накара горещи туристически точки като Канарските острови в Испания, Лисабон в Португалия, Берлин в Германия и Флоренция в Италия да разгласят ограничавания за бранша, който доста локални хора упрекват, че поддържа растежа на цените на парцелите и наемите и ги изтласква от пазара.

Като част от проект за справяне с дефицита на жилища министър-председателят Кириакос Мицотакис сподели предходната седмица, че Гърция също възнамерява да усили налога върху краткосрочните наеми и да забрани новите лицензи в центъра на Атина.

Жителите на столицата на Гърция реагират позитивно на проектите.

Това е голям проблем, тъй като трансформира градския пейзаж. Там, където има обичайни здания, в този момент има съвременна до тях, проектирана да бъде Airbnb “, споделя 58-годишната жителка на Атина Пени Платаниту.

Валентина Рейно, началник на обществената политика за Airbnb в Южна Европа, сподели в края на миналата седмица, че нейната компания е подготвена да работи с гръцкото държавно управление за „ целенасочени и пропорционални решения “.

Ниските заплати, високата инфлация, дефицитът на парцели и растежът на краткосрочните ваканционни наеми подхраниха жилищната рецесия в Гърция, която към момента се възвръща от траялата съвсем десетилетие дългова рецесия. Хората с ниски приходи, младите двойки и студентите са наранени изключително мощно.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР