Гърция обвини Турция за потъването на лодка с мигранти в

...
Гърция обвини Турция за потъването на лодка с мигранти в
Коментари Харесай

Гърция обвини Турция, след като деца мигранти се удавиха в Егейско море

Гърция упрекна Турция за потъването на лодка с мигранти в Егейско море, което лиши живота на четири деца, като настоя, че Анкара би трябвало да попречи на трафикантите да рискуват живота на хората в морето, осведоми " Франс прес ".

" Трагично, макар най-хубавите старания на гръцката брегова защита, 4 деца - всички на възраст сред 3 и 14 години - са доказани за мъртви, един човек е в неопределеност, 22 бяха избавени и се грижат за тях на брега ", написа министърът на миграцията Нотис Митарачи в " Туитър ".

" Турските управляващи би трябвало да създадат повече, с цел да предотвратят употребата от незаконни банди при източника. Тези пътувания в никакъв случай не би трябвало да се позволяват ", сподели Митарачи.

Гръцката брегова защита посочи, че измежду 22-ма души, избавени в бурно море покрай остров Хиос, са 14 мъже, седем дами и още едно дете.

В изказване по-рано бреговата защита сподели, че се счита, че 27 души са в лодката, съгласно оживелите.

В издирването участваха патрулни лодки на бреговата защита, транспортен съд на НАТО, близки кораби и риболовни лодки и два хеликоптера.

Според организацията на Организация на обединените нации за бежанците, ВКБООН, тази година над 2500 души са прекосили Егейско море от прилежаща Турция, спрямо над 9700 през 2020 година

Над 100 души починаха или са изчезнали при поглъщане на лодки с мигранти предходната година, демонстрират данните на организацията.

Гърция упреква Турция, че не е подхванала задоволително дейности за ограничение на контрабандистите, които изпращат мигранти в рискови лодки и лодки от нейните крайбрежия.

" Това е действителността на употребата на мигранти от незаконни групировки в Егейско море - безскрупулни контрабандисти, които излагат живота на риск в тежко натоварени негодни за корабоплаване лодки край Хиос ", сподели Митарачи във вторник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР